על פי דיני העבודה בישראל, עובדים אשר יפוטרו ממקום עבודתם יכולים לקבל פיצויי פיטורין בסכומים משתנים. עובד שבוחר לסיים לעבוד ולהתפטר מרצונו החופשי לא יהיה זכאי לקבל את אותם פיצויים ברוב המקרים אך מדינת ישראל מסייגת מספר נסיבות בהן ההתפטרות תחשב כפיטורין. העיקריות שבין סיבות אלו הן מצב בריאותי של העובד או קרוב משפחה אשר לא מאפשר לו להמשיך לעבוד, לידה והורות למען טיפול בילדים, מקרים מסוימים של מעבר דירה, תום חוזה עבודה קצוב, גיוס לשירות המדינה ועוד מספר סיבות בודדות. בעוד רוב המקרים ברורים וקבלת הפיצויים עבור התפטרות שתחשב כפיטורין איננה מוטלת בספק, סיבות מסוימות להתפטרות וקבלת פיצוי פיטורין דורשות הוכחות ודרישות ספציפיות אותן יש להוכיח.
הצדקת התפטרות שתחשב כפיטורין
סיבה מוצדקת בה מכירה מדינת ישראל בהתפטרות שתחשב כפיטורין היא הרעה בתנאי עבודה. הכוונה בהרעה בתנאים היא למשל אילוץ לעבוד בסניף חדש של העסק הנמצא במרחק גדול יותר מהנוכחי או שקשה יותר להגיע אליו, שינוי בתהליך ותצורת העבודה עקב החלפת בעלים ואף זלזול ויחס לא הוגן מצד המעסיק. אומנם מדובר על מקרים של הרעת תנאים ברורה לעובד אך לא פשוט להוכיח כי אכן נעשתה הרעה מוחשית בפני הגורמים הממונים על קביעת הפיצויים. במקרים כאלו בהן נשללת הבקשה להתפטרות שתחשב כפיטורין יש לפנות לעורך דין מוסמך על מנת לבדוק את חוקיות ההחלטה וכן לפעול כנגדה במידת הצורך לקבלת הפיצויים להם אתם זכאים.
פיצויי התפטרות – לממש את זכותכם
על מנת להבטיח שתקבלו את פיצויי ההתפטרות החוקית שלכם, חשוב לפעול על פי התקנות התקפות לגבי התפטרות. אם אתם יודעים כי יהיה עליכם להתפטר יש להודיע על כך למעסיק בכתב באופן רשמי ובטווח הזמנים הקבוע בחוק. אם אתם מתפטרים עקב הרעה בתנאים, יש לפנות למעסיק ולתת לו את האפשרות לתקן את העוול ורק אם אין שינוי להמשיך בתהליך. במקרה ופעלתם על פי כל הנהלים ועדיין לא קבלתם את הפיצוי תפנו אלינו בנתן ראט ושות' משרד עורכי הדין המוביל בישראל ונעניק לכם סיוע אישי ומקצועי בהגשת תביעה לקבלת הפיצוי הכספי. מוזמנים ליצור איתנו קשר עוד היום לשאלות וייעוץ מקצועי מצוות עורכי הדין המנוסים שלנו.