כשאנחנו שומעים בחדשות על תאונות דרכים, בדרך כלל אנחנו שומעים אך ורק על תאונות בהן נהרגים אנשים או נפצעים קשה, אנחנו כמעט ולא מתעסקים בתאונות דרכים בהם יש נפגעים שמתמודדם עם נזקי גוף קלים או בינוניים ואנחנו לא מתארים לעצמנו איזו התמודדות עוברת עליהם אחרי התאונה.
במקרה של נפגע תאונת דרכים, ממצב קשה ועד מצב קל, הרי שהתמודדות היא לא רק פיזית או נפשית, יש צד נוסף להתמודדות, וזה הצד הבירוקרטי. זה אולי לא הצד הקשה ביותר, אך ללא ספק זה הצד המסורבל והמורכב ביותר, צד שגורם לא פעם לעוגמת נפש גדולה, הן מצד הנפגע והן מצד בני משפחתו.
צריך להבין את הקונסטלציה שמתרחשת במקרה של נזיקין תאונות דרכים. כשיש תאונה בה מעורבים נהגים ויש נפגע תאונת דרכים, הרי שחברת הביטוח של הנהג אמורה לשלם לו פיצויים. לשם כך בדיוק, נהגים חייבים לעשות ביטוח חובה, על מנת למנוע מצב לפיו נפגעים בתאונת דרכים יישארו ללא מענה. כמו כן, במקרים רבים זה מוביל לידי כך שהנפגע יפנה לביטוח לאומי בדרישה לקבל פיצוי, שמגיע לו על פי חוק, אם הוא הפך נכה או איבד את כושר העבודה שלו.
בשני המקרים, גם חברת הביטוח וגם ביטוח לאומי, לא ימהרו לשלם לו על פי דרישתו וינסו להוכיח, גם אם הוא מתמודד עם נזקי גוף, הרי שלא מגיע לו דבר או לפחות לא מה שהוא מצפה לקבל. זה יכול להיות בטוענות שונות, למשל, שהתאונה התרחשה באשמתו, אף על פי שהוא מעורב בתאונה, הרי שהוא לא נפגע תאונת דרכים ברמה כזו שמגיעים לו פיצויים ועוד. הניסיון להוכיח את כל זה, יגולם בין היתר, באמצעות חוות דעת של מומחים, באמצעות מסמכים רפואיים ועדות ועוד.
לשם כך, כל מי שעומד בסיטואציה של נזיקין וביטוח, חייב להשתמש בשירותיו של עורך דין נזיקין שמכיר את התחום, מתמחה בו ויכול לעמוד לרשותו מול חברות הביטוח או מול ביטוח לאומי.