רשלנות רפואית בניתוח היא מצב שבו רופא מנתח, או כל גורם רפואי אחר המעורב בהליך, חורג מרמת הזהירות והמקצועיות המצופות ממנו וכתוצאה מכך נגרם נזק למטופל. רשלנות זו יכולה להתבטא בצורות שונות – החל מטעויות במהלך ההכנה לניתוח, דרך כשלים טכניים בזמן הניתוח עצמו, ועד למעקב רפואי לקוי לאחר ההליך. בית המשפט בוחן תביעות רשלנות רפואית על פי מבחן "הרופא הסביר", כלומר, האם רופא בעל הכשרה דומה היה נוהג באותו אופן בנסיבות דומות. אם התנהלות הצוות הרפואי חרגה מהפרקטיקה המקובלת וגרמה לנזק, ייתכן כי מדובר ברשלנות רפואית המצדיקה פיצוי למטופל.
טעויות שעלולות להיחשב כרשלנות רפואית
רשלנות רפואית יכולה להתרחש בכל שלב של ההליך הכירורגי, החל מהאבחון ועד לשיקום. אחת מהטעויות החמורות ביותר היא ביצוע ניתוח לא נכון – למשל, ניתוח באיבר הלא נכון או השארת גוף זר בגוף המטופל. מקרים נוספים של רשלנות כוללים חיתוך רשלני של איברים פנימיים, פגיעה בעצבים, הזרקה שגויה של תרופות במהלך הניתוח, או אי-שמירה על תנאי סטריליזציה שהובילה לזיהום חמור. גם אי-יידוע המטופל על סיכונים צפויים לפני הניתוח עשוי להוות עילה לתביעה. כל מטופל זכאי לקבל מידע מלא ומפורט על הסיכונים הכרוכים בהליך ולחתום על טופס הסכמה מדעת. אם הרופא לא הסביר את הסיכונים כראוי או לא הציג חלופות טיפוליות, מדובר בהפרה של זכות המטופל לקבלת החלטות מושכלת, וייתכן כי תקום לו עילה לתביעת רשלנות רפואית בניתוח.
כיצד ניתן להוכיח רשלנות רפואית בניתוח?
כדי להוכיח כי אכן התרחשה רשלנות רפואית, יש להציג ראיות ברורות לכך שהצוות הרפואי חרג מהסטנדרט הרפואי המקובל וכתוצאה מכך נגרם נזק. תביעות מסוג זה מחייבות לרוב חוות דעת רפואית ממומחה בתחום הכירורגי הרלוונטי, אשר יוכל לבחון את נסיבות המקרה ולהעיד האם אכן מדובר ברשלנות. בנוסף, יש לאסוף את כל התיעוד הרפואי הרלוונטי, לרבות דוחות ניתוח, תיקי אשפוז, תוצאות בדיקות רפואיות, והתכתבויות עם הצוות הרפואי. כל פרט עשוי להיות קריטי להוכחת הקשר הסיבתי בין הרשלנות לבין הנזק שנגרם למטופל.
כאשר תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח מתקבלת, בית המשפט עשוי לפסוק פיצויים לנפגע בהתאם להיקף הנזק שנגרם לו. הפיצוי יכול לכלול החזר עבור הוצאות רפואיות, פיצוי על אובדן הכנסה בשל אובדן כושר עבודה, וכן פיצוי בגין כאב וסבל. במקרים חמורים, בהם הרשלנות הובילה לנכות או למצב רפואי בלתי הפיך, הפיצוי עשוי להיות משמעותי ביותר.
חשיבות הייעוץ המשפטי
הליך משפטי בגין רשלנות רפואית בניתוח הוא מורכב ודורש הבנה מעמיקה של תחום הרפואה לצד ידע משפטי מעמיק. לכן, מומלץ לפנות לעורך דין מנוסה בתחום הנזקין והרשלנות הרפואית, אשר יוכל להדריך את הנפגע ולנהל את התביעה בצורה המקצועית ביותר. עורך דין מיומן יוכל לנתח את התיעוד הרפואי, לגייס חוות דעת מומחים, לנהל משא ומתן מול חברות הביטוח ובתי החולים, ולייצג את התובע בבית המשפט. ליווי משפטי איכותי יכול להיות ההבדל בין דחיית התביעה לבין קבלת פיצוי הולם על הנזק שנגרם. אם עברת ניתוח שסיבוכיו נובעים ממחדל רפואי, חשוב לדעת כי אינך לבד – משרד עו"ד נתן ראט המתמחה ברשלנות רפואית יכול לסייע לך למצות את מלוא זכויותיך ולקבל את הפיצוי שמגיע לך. לקביעת פגישה צרו קשר עוד היום.